CONFERINŢA INTERNAŢIONALĂ
A ASOCIAŢIEI LEARN&VISION CLUJ-NAPOCA
MASĂ CRITICĂ PENTRU O EDUCAŢIE DE CALITATE.
ÎNVAȚĂ CU VIZIUNE ÎN SECOLUL 21 - LEARN&VISION 10 ANI
IN MEMORIAM SIMONA BERNAT
EDIŢIA A VIII-A, CLUJ-NAPOCA, 25 APRILIE 2020

Preambul
Asociația Learn&Vision – 10 ani de activitate … un deceniu de existență. Este mult, este puțin? Este suficient pentru a fundamenta o nouă etapă de dezvoltare organizațională?

Ce relevanță a avut oferta propusă de Asociația Learn&Vision celor care au străbătut împreună cu noi drumul învățării cu viziune? A fost ea utilă acestora pentru a fi activi și eficienți în acest sistem de educație atât de complex si dinamic? A fost ea adaptată nevoilor de învățare continuă și dezvoltare profesională a membrilor asociației și susținătorilor ei din educație și din societate?

Rememorarea ne trezește emoții puternice alături de sentimentul de recunoștință pe care îl datorăm tuturor colegelor/colegilor din asociație care au rămas fideli misiunii asumate în urmă cu 10 ani de Simona Bernat, președintele fondator, împreună cu profesorii entuziaști care i-au fost alături la înființarea asociației.

Drumul deschis, cu viziune, la acel moment, prin propunerea unor teme precum educația de calitate, incluziunea și educația interculturală, competențele transversale în învățarea pe tot parcursul vieții, învățarea intergenerațională și pentru familie, învățarea eficientă, abilitățile de gândire de ordin superior, practica reflexivă … este urmat și astăzi cu necesitate în cursurile de formare didactică pentru educatorii secolului al XXI-lea.

Vă propunem, așadar, prin evenimentul organizat, o reflecție asupra celor 10 ani de activitate a asociației precum și un proiect de acțiune pentru viitor. Avem astfel posibilitatea să ne reinventăm împreună pentru a ne putea adapta la tendințele cele mai noi din domeniu, ținând cont de posibilitățile de care dispunem la acest moment.

Nu întâmplător anul acesta organizăm o conferință altfel, o conferință în care poveștile despre educația de pe alte meleaguri, despre valorile și comportamentele sociale din țări cu performanță în educație și în care starea de bine a copiilor și fericirea lor sunt considerate foarte importante, se vor împleti cu cele ale participanților din România.

Locul desfășurării
Biblioteca Județeană „Octavian Goga” Cluj, str. Calea Dorobanților, nr. 104, Cluj-Napoca
Prezentări în plen
- Vor fi susținute de specialiști din țară și din străinătate.
- Pentru acest tip de prezentare se pretează teme care exprimă tendinţele cele mai noi, analize critice ale stării educaţiei, rezultate ale unei/unor cercetări etc. Durata prezentărilor lucrărilor în plen se va încadra între 15 și 30 de minute.
Prezentări în secţiuni
- Prezentarea lucrărilor în secțiuni, liber sau/și PPT: 10 minute, cu accent pe experiența directă a autorului/autorilor
Secţiuni
1. Valori și comportamente formate de familie, școală și comunitate;
2. Competențele secolului 21;
3. A învăța să înveți - metode și tehnici de învățare;
Prezentările în secțiuni vor fi precedate de ateliere.
Calendarul conferinţei
- 02 martie – trimiterea formularului de înscriere completat;
- 02 aprilie – trimiterea lucrărilor in extenso (inclusiv rezumatele în limba română și limba engleză); prezentările se vor publica pe suport CD cu ISSN;
- 07 aprilie – anunțarea lucrărilor selectate;
- 25 aprilie – desfăşurarea lucrărilor conferinţei.

Costuri
Taxa de participare – 60 lei – poate fi plătită prin virament bancar până în data de 10 aprilie 2020, în contul următor: IBAN RO96BTRL01301205W21278XX, deschis la Banca Transilvania; vă rugăm să specificați pe ordinul de plată „Taxă participare conferință – numele participantului”. Doar în cazuri excepționale se acceptă achitarea taxei la fața locului, în ziua conferinței. Pentru membrii asociației cu cotizația plătită la zi, taxa de participare este de 50 lei.

Înscrieri
Pentru înscriere vă rugăm să completaţi formularul accesând următorul link:

Dacă doriţi să susţineţi mai multe prezentări, vă rugăm să completaţi câte un formular separat pentru fiecare. În cazul în care aveţi întrebări legate de formular, vă invităm să îl contactaţi pe domnul Daniel Gherasim, la adresa This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., adresă la care se vor trimite și lucrările însoțite de rezumate.

Cerințe de tehnoredactare și prezentare a lucrărilor
Tehnoredactarea în Microsoft Word, în limba română (cu diacritice), font Times New Roman, cu respectarea următoarelor condiții:
- Formatarea paginii va fi de tip portret, alinieri: stânga 2,5 cm, dreapta, sus și jos 2 cm
- Titlul: font Times New Roman, dimensiune 14, Bold, cu majuscule, aliniere centrală.
- Prenumele și numele, instituția, Times New Roman, dimensiune 12, aliniere dreapta.
- Textul lucrării (3-8 pagini), font Times New Roman, dimensiune 12, distanța între rânduri 1,5, aliniere justify.
- Textul rezumatelor (până la 200 de cuvinte); aceleași dimensiuni ca textul lucrării. Textul rezumatelor se va trimite atât în limba română cât și în limba engleză.